İlkokul Dersleri
Ana Dersler
Türkçe
Türkçe derslerinin amacı ana dilin önemini benimseyen, okuma alışkanlığı edinmiş, duygularını, düşüncelerini ifade edebilen, duyarlı, sorgulayan bireyler yetiştirmektir.
Hayat Bilgisi
1., 2. ve 3. sınıflarda uygulanan Hayat Bilgisi dersi programı ; öğrencilerin temel yaşam becerilerini kazanmalarını; sorgulayarak ve sorguladıklarını hayata geçirerek öğrenmelerini amaçlar.
Matematik
Her çocuk matematiği öğrenebilir” yaklaşımından yola çıkarak ders çeşitlli aktivitelerle işlenir.
Fen Bilimleri
Fen Bilimleri küçük yaştan itibaren öğrencilerin gözlem yeteneğinin gelişmesi ve günlük yaşantısında karşılaştığı olaylar ile “neden-sonuç” ilişkisini kurmalarını hedefler.
Sosyal Bilgiler
Sosyal Bilgiler programı; öğrencilerin geçmişle günümüz arasında neden-sonuç ilişkisi ile özgün bir bağ kurup kendi yakın çevresinde ve farklı iklim ve coğrafyalarda yaşayan kültürleri tanımasını amaçlar.
Uygulamalı Dersler
Sanata ve Spora Önem Veriyoruz.
Müzik
Her çocuk müzik yapabilir.
Ritimden ve bedenden yola çıkan müzik anlayışımızla her çocuğun müzik yapabileceğine inanıyoruz.. Müzik derslerimiz sayesinde öğrencilerimiz , müziklerini tanır ve iyi bir dinleyici olma yolunda ilk adımlarını atarlar..Tüm seviyelerde koro çalışmalarımız program içinde yer almaktadır.
Görsel Sanatlar
Yaratıcılığı ortaya çıkarıyoruz.
Görsel Sanatlar dersleri ile öğrencilerimizin hayal güçlerinin, yaratıcılıklarının, el becerilerinin, beyin ve göz koordinasyonlarının gelişmesini amaçlıyoruz.
Dans
Dans yaşam eyleminin sembolüdür.
İnsan bedeninden yola çıkan bir estetik form olan dans, duyguyla düşünceyi hareket diliyle ileten tek sanattır. Okulumuzun sanat etkinlikleri içerisinde yer dans eğitimini ilkokul sınıflarımızda haftalık program içinde yer almaktadır.
Yaratıcı Drama
Drama çalışmalarıyla kişisel ve akademik gelişimlerini destekliyoruz.
Öğrencilerimizin bedenlerini tanımalarını, rahatlık, güven ve uyumla onu bir enstrüman gibi kullanmalarını sağlamayı hedefleyen drama dersleri, sınıflar düzeyinde ayrı bir ders olarak planlanmıştır.
Oyunlar ve Fiziki Etkinlikler
Oyunlarla öğreniyoruz.
Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersleri ile öğrencilerimizin; bireysel ve sosyal sorumluluk alma ,adil oyun oynama,grupla çalışma,iletişim kurma ve gözlem yapma,hedef belirleme, uygulama ve değerlendirme becerilerini geliştirmek hedeflenir.Derslerimiz oyun yoluyla öğrenme temellidir.
Satranç
Düşünme becerilerini geliştiriyoruz.
Dünyanın en eski zeka oyunlarından biri olan ve bugün bir spor dalı olarak kabul edilen satranç, ilkokul tüm sınıflarında ders programımızın içinde yer alır.
Kulüp Çalışmaları Akademik Çalışmalar Kadar Önemli Bir Yer Tutar. 3.Sınıf itibariyle öğrencilerimiz sosyal, kültürel ve sportif programlardan oluşan kulüp aktivitelerine katılırlar. Öğrencilerin bireysel özelliklerinin, içsel zenginliklerinin, estetik değerlerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli çalışma alanları oluşturuyoruz.
- Hikaye Anlatıcılığı ve Hikaye Canlandırma Kulübü
- Atık Tasarım Kulübü
- Kutu Oyunları / Lego Kulübü
- Oyuncak Atölyesi Kulübü
- Yaratıcı Eller Kulübü
- Kukla Tiyatrosu Kulübü
- Orff Kulübü
- Voleybol Kulübü
- Masa Tenisi Kulübü
- Dizilim Sporu Kulübü
- Basketbol Kulübü
- Jimnastik Kulübü
Geziler
Gezi ve söyleşiler, öğrenmeyi destekleyici çalışmalar olarak yapılır. Öğrencilerin araştırma, dinleme, eleştirel ve analitik düşünme becerilerine katkı sağlayacak şekilde planlanır. Geziler ilkokul 1-3. sınıflarda şehir içi kısa zamanlı geziler olup ,4. Sınıftan itibaren il dışı gezilere de yer verilir. Çalışmalar gezi öncesi, gezi esnasında ve gezi sonrası olarak planlanır.